Zdrowy styl życia pacjentów z łuszczycowym zapaleniem stawów – ŁZS – wykłady i warsztaty

W ostatnim czasie coraz częściej zwraca się uwagę na znaczenie diety oraz zdrowego trybu życia dla uzyskania wymiernych efektów terapii. W ŁZS i łuszczycy dieta również ma znaczenie, dlatego zapraszamy Was na spotkanie edukacyjne, podczas którego eksperci Instytutu Żywności i Żywienia opowiedzą jak powinna wyglądać dieta osoby dotkniętej ŁZS, a także w jaki sposób komponować indywidualny jadłospis.

PROGRAM SZKOLENIA

Zdrowy styl życia pacjentów z łuszczycowym zapaleniem stawów – ŁZS

2 czerwca 2017 r.

Instytut Żywności i Żywienia, ul. Powsińska 61/63

(spotkanie nieodpłatne, wymagana rejestracja www.luszczyca-dieta.evenea.pl)

 

11.30 – 12.00        Rejestracja uczestników

12.00 – 12.10        Przywitanie gości oraz informacje na temat kampanii świadomości ŁZS „Brak świadomości wykrzywia obraz rzeczywistości”

prof. dr hab. Mirosław Jarosz – Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia

dr Lucyna Pachocka – Kierownik Ogólnopolskiego Centrum Dietetyki IŻŻ

mgr Dagmara Samselska – Przewodnicząca Unii Stowarzyszeń Chorych na Łuszczycę

12.20 – 12.40        Dieta u pacjentów z łuszczycowym zapaleniem stawów

mgr Paulina Gąsiewska (Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa)

12.40 – 12.00        Ocena stanu odżywienia

dr Ewa Rychlik (Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa)

13.00 – 13.20        Jak korzystać z informacji żywieniowych na etykietach produktów spożywczych

dr Regina Wierzejska (Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa)

13.20 – 13.40        Zasady prawidłowego układania jadłospisów

dr Lucyna Pachocka (Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa)

13.40 – 14.00        Przerwa kawowa

14.00 – 15.45         Układanie jadłospisów – część praktyczna (WARSZTATY)

mgr Sylwia Gugała-Mirosz, mgr Małgorzata Mękus, mgr Iwona Sajór,
mgr Magdalena Siuba, mgr Paulina Gąsiewska, dr Ewa Rychlik, dr Lucyna Pachocka

15.45 – 16.00         Zakończenie i podsumowanie

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close